Donateur worden

Op vertoon van uw donateurskaart heeft u als donateur van Stichting Museum en Werkplaats Houtstad IJlst:

  • Gratis toegang tot voor u en uw gezin of huishouding;
  • U wordt als eerste op de hoogte gehouden van evenementen en andere acties;
  • U mag aan uw eigen (hobby)projecten werken in de werkplaats, in overleg en onder toezicht van een deskundige;

Daarnaast sturen we twee maal per jaar onze e-mail nieuwsbrief, zodat u als eerste op de hoogte bent van nieuws, activiteiten en bijzonderheden.

U bent al donateur vanaf €10,- per jaar

U kunt zich als donateur opgeven per e-mail: secretaris@houtstad-ijlst.nl o.v.v. naam, adresgegevens en het bedrag waarmee u ons jaarlijks wilt steunen. Alvast onze hartelijke dank! Omdat Stichting Museum en Werkplaats Houtstad IJlst een ANBI status heeft, is uw eventuele schenking aftrekbaar van de belasting.

Ons rekeningnummer is: IBAN NL 41 RABO 0302290796 t.n.v. Stichting Museum en Werkplaats Houtstad IJlst.

Onze basis: vrijwilligers en donateurs
Zonder de bijdrage vanuit de mienskip zou er in IJlst een stuk minder te beleven zijn. Of men nu de handen uit de mouwen steekt of jaarlijks een financiële bijdrage doet: ons stadje bruist op het gebied van sport, cultuur en andere ferdivedaasje. Er gebeuren hier dingen omdat we met zijn allen vinden dat die dingen moeten gebeuren. Ook de totstandkoming van Houtstad IJlst is een resultaat van deze houding.

De Stichting Museum en Werkplaats Houtstad IJlst draait volledig op vrijwilligers, op dit moment zijn er ruim 40 mensen actief. De meesten hebben een rol als gastvrouw of -heer, daarnaast zijn er technische vrijwilligers in de werkplaats, mensen die achter de schermen aan de inrichting en de collectie werken, educatieve medewerkers, specialisten die het beheer van het gebouw op zich hebben genomen, coördinatoren voor de activiteiten, enzovoort. Ook het zevenkoppige stichtingsbestuur bestaat uit vrijwilligers.