De Houtmeesters

Praktische demonstraties voor houtbewerkers

Hoe maak je op een slimme manier een kistje of een lade? Hoe herken je verschillende soorten hout? Wat zijn de drie houtverbindingen die elke houtbewerker moet kennen? In een serie demonstraties in Museum en Werkplaats Houtstad IJlst leggen ‘Houtmeesters’ uit hoe zij dit doen.

Leuker dan YouTube

Elke avond nodigen we een ervaren meubelmaker, timmermens of houtkenner uit. Hij of zij neemt de tijd om aan de hand van voorbeelden enkele praktische technieken uit te leggen. Vervolgens kun je het thuis (proberen) na te doen. Eigenlijk net als het kijken van Youtube filmpjes, maar dan veel leuker. Want nu kun je vragen stellen.  

Op dinsdagavond 4 oktober trappen we af met één van onze eigen Houtmeesters, Symen Dijkstra. Hij bereidt een demonstratie voor over houtverbindingen. Voor dinsdagavond 8 oktober staat onze buurman en molenaar Simon Jellema op het programma met als onderwerp houtsoorten.

Voor wie?

We organiseren de Houtmeesters voor iedereen die slimmer en beter met hout wil werken. Vaak gaan we daarbij terug naar de kern van het ambacht. Het uitgangspunt is dat we technieken behandelen die iedereen met basis gereedschap thuis kan gebruiken. Ervaring is niet nodig, interesse en een aandachtig oor is alles wat je nodig hebt.

Wil je er bij zijn? Stuur dan een e-mail naar houtmeesters@houtstad-ijlst.nl

Wanneer?
dinsdag 4 oktober 2022
dinsdag 8 november 2022
dinsdag 13 december 2022
dinsdag 10 januari 2023

Tijd: 20:00 uur tot 21:30 uur
Entree: €5,- per avond
Groepsgrootte: maximaal 25 mensen per avond

Aanmelden: houtmeesters@houtstad-ijlst.nl