De Houtmeesters

PRAKTISCHE DEMONSTRATIES VOOR HOUTBEWERKERS

Snel aanmelden!
Het aantal plaatsen is beperkt tot 25. Vorig jaar waren we elke avond uitverkocht, dus meld je vroegtijdig aan via het e-mail adres houtmeesters@houtstad-ijlst.nl

Ook deze winter doen we het weer: in een serie demonstraties in Museum en Werkplaats Houtstad IJlst geven ‘Houtmeesters’ hun geheimen prijs: Hoe maak je bijvoorbeeld op een slimme manier een kastje? Welke drie tips verhogen de kwaliteit van je houtverbindingen?

Lovende reacties

Ervaren meubelmakers, timmermensen en gereedschap kenners leggen uit hoe zij met hout werken. Aan de hand van voorbeelden kun je ze thuis proberen na te maken. Na de eerste editie waren de reacties lovend, dus doen we het dit jaar nog eens, maar dan iets uitgebreider. Nieuw is onder meer dat we deze winter ook op bedrijfsbezoek gaan én dat we je uitdagen om zelf het gedemonstreerde werkstuk na te maken. De Houtmeesters helpen je daarbij zelfs: je kunt terugkomen en je vragen voorleggen.

Voor wie?

We organiseren de Houtmeesters voor iedereen die slimmer en beter met hout wil werken. Vaak gaan we daarbij terug naar de kern van het ambacht. Het uitgangspunt is dat we technieken behandelen die iedereen met basisgereedschap thuis kan gebruiken. Ervaring is niet nodig, interesse en een aandachtig oor is alles wat je nodig hebt.

Tijd: 20:00 uur tot 21:30 uur
Entree: €5,- per avond
Groepsgrootte: maximaal 25 mensen per avond

2023

9 oktober – Houtleerling Sicco
Tien tips die het beginners tien keer handiger maken

29 oktober – Gezamenlijk uitje
Naar de Open Dag Hout (optioneel)

13 november – Houtmeester Symen
Demonstratie zaagbankje en opdracht

11 december – MAAT meubelmakers
Bedrijfsbezoek, demo en opdracht

2024

8 januari – De Houten Fiets
Demo en verhaal van Kurt Boomgaard

12 februari – Houtmeester Jaap
Demo en tips elektrische handgereedschappen

11 maart – Verzoek-avond
Samen nog nader te bepalen