Boek ‘Nooitgedagt’ te koop bij Houtstad IJlst

Het pas verschenen boek “Nooitgedagt, icoon van de Friese maakindustrie” door schrijfster Yteke de Jong is te koop in ons museum. De totstandkoming van dit boek is een initiatief van ons bestuurslid Jan Jarich Nooitgedagt.

Het boek vertelt op boeiende wijze de geschiedenis van Nooitgedagt. Daarbij wordt op heldere wijze man en paard genoemd als het gaat over de koers van het bedrijf. De uiteindelijke beëindiging van het roemrijke bedrijf heeft in feite alles te maken met de globalisering van bedrijvigheid wereldwijd. Kortom een boeiend relaas van hoe in het kleine stadje als IJlst een bedrijf kon ontstaan dat: “wereldberoemd was Nederland”

Het boek is in het museum te koop voor € 24,90. De opbrengst van de verkoop van het boek in het museum komt ten goede aan Houtstad IJlst. U krijgt er – zolang de voorraad strekt – gratis een  interessant boek bij over de geschiedenis IJlst. Beide boeken worden keurig verpakt in een katoenen draagtas van Houtstad IJlst. Het boek is ook te koop in de reguliere boekhandel, ISBN: 978 905 615 6138.

Zie ook
“De sterke band tussen IJlst en de familie Nooitgedagt” (Leeuwarder Courant)