Gezocht: vrijwilligers (op zeer korte termijn!)

Het toeristische seizoen is van start, maar de deuren van museum en werkplaats Houtstad IJlst blijven gesloten om verschillende redenen. Dat kan anders, dat moet anders! Samen met Stichting IJlst750 zijn we bezig met het werven van vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kan het museum niet open, en dat is zonde!

Welke IJlsters (mag ook van buiten IJlst) willen en kunnen op regelmatige basis (minimaal 1 keer in de twee weken) een dagdeel aanwezig te zijn in het museum en gasten te ontvangen? We zoeken op korte termijn versterking, maar verwelkomen ook graag
voor langere termijn meer vrijwilligers. Op dit moment is het museum niet open omdat de Corona maatregelen voor zowel de vrijwilligers (deels in risico groepen) als het museum zelf, te veel beperkingen kende. Dat moet anders kunnen! Vanaf 1 juli zijn diverse beperkingen al opgeheven, maar is er nog niet genoeg bemensing voor handen om open te gaan.

Ben je op korte termijn beschikbaar, meld je aan!

Ken of ben jij diegene die graag de handen uit de mouwen steekt en mede zorg wil dragen voor de openstelling van museum en werkplaats Houtstad IJlst? Stuur dan z.s.m. (hoe eerder hoe beter) een e-mail naar info@houtstad-ijlst.nl. We zullen direct na de eerste reacties contact opnemen voor een kennismaking.

We zijn op zoek naar:

Zelfstandige bemensing van de ontvangstbalie

(dagdeel van 4 uur achter elkaar) Voor deze functie zoeken we zeker 15 personen die willen assisteren, zodat we de taken en lasten kunnen verdelen. Kennis van hout en nijverheid is niet een vereiste, wel enthousiasme en klantvriendelijkheid, je bent immers het visitekaartje van Houtstad IJlst.

Hand- en spandiensten in en om het gebouw

Zo nu en dan op afroep assisteren bij het onderhoud van het gebouw en het terrein.

Coördinator vrijwilligers

Iemand die de werkroosters maakt en aanspreekpunt is bij voorkomende vragen.

Openingstijden

Museum en werkplaats Houtstad IJlst is (als we weer open gaan) dagelijks geopend van 13.00 tot 17.00, tot en met 31 september.

Als we genoeg vrijwilligers hebben, kunnen we ook ’s ochtends open. Vanaf 1 oktober worden openingstijden beperkt naar woensdag t/m zondag.